Fraud Blocker Houtrot laten repareren | Glasmeesters - Specialist in kozijnreparatie

Houtrot laten repareren.

Houten kozijn laten herstellen of repareren

Slecht of verrot hout tegengekomen? Twijfel niet en kies voor houtrotreparatie. Stevig hout vormt namelijk de fundering voor mooi schilderwerk en biedt ondersteuning – bijvoorbeeld aan kozijnen.

Gelukkig kan Glasmeesters houtrot in veruit de meeste gevallen voor u repareren. Een goede houtrotreparatie is onzichtbaar en blijvend. Als houtrotspecialist verwijderen wij de rotte- en zwakke plekken uit het hout en vullen de gaten op met een hoogwaardige houtrotvuller. Zo blijven deze risicoplekken ook in de toekomst vrij van houtrot en zijn je kozijnen sterker dan ooit.

Ontvang direct advies

Wilt u houtrot laten repareren? Neem contact op voor meer informatie.

glasmeesters houtrot reparatie kozijn glaszetter groningen - Houtrot laten repareren aan houten kozijnen

Houtrot reparatie van kozijnen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar soms schiet schilderonderhoud erbij in, waardoor vocht in het hout van kozijnen, deuren en dorpels kan trekken. En soms ligt houtrot gewoon eerder op de loer dan je denkt. Door bijvoorbeeld slechte ventilatie, te dun aangebracht of verweerd schilderwerk.

Daarom moet u voor houtrot laten repareren bij Glasmeesters zijn. Onze vakmensen leveren duurzame kwaliteit. Wij repareren houtrot op professionele wijze en geven u tips om te voorkomen dat het terugkomt.

Zorgvuldig inspecteren we al het houtwerk dat uw pand rijk is. Inclusief de moeilijk bereikbare plekken die doorgaans worden overgeslagen. Kwetsbare punten identificeren we en pakken we grondig aan met hoogwaardige producten van Renovaid. Met Renovaid is uw kozijn in een handomdraai weer in ere hersteld, met een lange levensduur. Na houtrotreparatie door vakmensen van Glasmeesters, is uw houtwerk weer als nieuw.

Direct en snel advies

Neem direct contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Voor
Na
Uw glaszetter in Noord-Nederland

Specialist in houtrot reparatie

Wij onderscheiden ons als glaszetter door onze specialiteit in reparatie van houten kozijnen. Als vakman staan we voor onze kwaliteit, en daarbij kan een goede service uiteraard niet ontbreken. Zo werken we met volle aandacht aan uw woning, heeft u direct contact en dat ook nog eens voor een eerlijke prijs.

Houtrot in kozijnen herkennen

Schade aan hout veroorzaakt door houtrot komt veel voor. Maar wat is houtrot nu precies? Kortgezegd:

Houtrot is zacht en poreus hout, veroorzaakt door een hoog vochtpercentage.

Houtrot in een kozijn herken je aan zachte kozijnen. Door verf wordt houtrot echter vaak pas later zichtbaar. Ook klemmende ramen en scheurtjes in de lak kunnen de eerste zichtbare verschijnselen van houtrot zijn. Kaal hout toont eerder bruinere plekken die zacht en slecht worden. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat water lang kan blijven staan op een kozijn of zich ophoudt achter een losse kitrand of verkeerde detaillering door het ontbreken van een lekrand. Met goed onderhoud van de kozijnen is dat te voorkomen.

Gelukkig is een rot kozijn redelijk makkelijk te herstellen door ons vakkundige team. Meer weten hierover? Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel.

glasmeesters glaszetter glas in lood in hr++ glas isolatie 212

Klanten geven onze service en kwaliteit een

9,2
4.6/5

Profiteer net als onze tevreden klanten van de kwaliteit en service die wij leveren. Al velen gingen u voor. Lees hier een aantal recensies die wij hebben mogen ontvangen. Lees alle recensies op Werkspot.nl.

Wij zullen deze glasmeesters zeker aanraden bij anderen.

Vorige week zijn bij ons 12 ramen vervangen. We zijn super tevreden! Peter en zijn team werken snel en netjes, komen afspraken na en zijn ook nog eens erg vriendelijk. Wij zullen deze glasmeesters zeker aanraden bij anderen.
5/5
Enoch en Betsie
·Groningen

Alles snel geregeld, zowel het inmeten als het plaatsen van het glas.

Wij hebben goede ervaringen met Glasmeesters. Peter Balkema heeft bij ons het oude dubbelglas van 11 ramen vervangen door HR++ glas. Alles snel geregeld, zowel het inmeten als ook het plaatsen van het glas. Peter is plezierig in de omgang en komt zijn afspraken na. Er wordt netjes gewerkt en alles wordt ook netjes weer opgeruimd.
5/5
Jelle
·Appelscha

Uitvoering ging soepel, met een goed resultaat

Heel prettig, snelle afspraak. Communicatie prima, er werd goed meegedacht bij het opnemen van de klus. Uitvoering ging soepel er werd hard gewerkt met een goed resultaat. Ook onverwachte houtrot werd direct aangepakt.
5/5
Jan Derk
·Zuidwolde
Vind het antwoord op uw vraag

Veel gestelde vragen

Bij voorkeur kiezen wij altijd voor plaatselijk herstel indien dit mogelijk is. Dit bespaart u namelijk veel geld. Afhankelijk van de schade adviseren wij u graag over de beste optie voor uw kozijnen. Als u er op tijd bij bent en een vakman inschakelt voor het repareren van de houtrot, dan is reparatie vaak wel mogelijk. Maar wanneer het al jaren een probleem is, kan het zijn dat u alles moet laten verwijderen. Het behandelen van de rot is dan niet meer voldoende. Bij bijvoorbeeld een kozijn dat bijna uit elkaar valt is het verstandiger om deze te laten vervangen dan te laten repareren of herstellen.

De kosten voor de reparatie van houtrot verschillen. Zo hangt het ervan af hoeveel houtrot u moet laten verwijderen en hoeveel er moet worden hersteld van de houten kozijnen.

Wel is het herstellen van houtrot vele malen voordeliger dan het compleet laten vervangen van uw kozijn, dus wacht niet te lang met reparatie.

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs voor het opmaken van een offerte op maat. Neem daarvoor contact met ons op.

Er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om houtrot te voorkomen. Bij een kozijn, is het verstandig om deze regelmatig te verven om reparatie te voorkomen. Ook kunt u een kozijn of een ander houten oppervlakte behandelen met houtrotstop om houtrot te voorkomen. Daarnaast is het verstandig om kozijnen regelmatig te behandelen door deze te schuren, schoon te maken en blank hout te verven. Soms is reparatie of herstellen toch nog nodig, ondanks de moeite die u heeft genomen om rot bij uw kozijn te voorkomen. Schakel dan een vakman in voor het repareren van de houtrot.

Houtrot kan al snel ontstaan bij een vochtpercentage boven 25%, zuurstof en een temperatuur boven de 4 a 5 graden. Dit is dus al snel en daarom komt houtrot snel voor. Ook houtworm kan voor flinke schade zorgen aan het hout. De verschillende kevers en torren met hun larven eten het hout op en laten zo steeds meer gaatjes achter. Dit continue proces van het hout beschadigen kan tot gevaarlijke situaties leiden doordat draagbalken het gewicht niet meer aankunnen en breken.

Ook kan ongedierte slecht zijn voor uw gezondheid. Lees hier meer over op rijksoverheid.nl.

Door slechte ventilatie in uw woning kunnen er vochtige plekken ontstaan. Door langdurige vochtigheid kunnen houten kozijnen uiteindelijk gaan rotten. Naast houtrot reparatie, plaatsen wij ook regelmatig ventilatieroosters. Zo verbetert u het leefklimaat in uw woning, wat ook nog eens beter is voor uw gezondheid. Lees meer over ventilatieroosters plaatsen.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact op of vraag direct een offerte aan.

Bel ons op
Mail naar
Scroll naar boven